top of page
SMEKENS CLAUDE-SHOOT-1580-0021.jpg

FINCA
IBIZA

Met het renoveren van deze oude finca op Ibiza kwam een langgekoesterde droom van Melissa uit. 
Ze gaf de karakteristieke woning zijn pure authenticiteit terug, door veranderingen aan te brengen die het huis eer aan doen. Melissa: “Ik ben het huis blijven respecteren.” Lees meer over één van haar grootste, high end projecten. 
 

SMEKENS CLAUDE-SHOOT-1580-9780.jpg

First things first

Het is de oudste finca van Can Furnet, zo’n zeventig à tachtig jaar oud. Er was nooit iets aan verbouwd. Werkelijk alles was gedateerd, dus we zijn begonnen met strippen. Vloeren werden verwijderd, muren gesloopt of gebouwd en deuropeningen verbreed. Ook het dak en de elektriciteit zijn vernieuwd. Na de sloopwerken startte ik met een casco woning die vroeg om haar historie en karakter in eer te herstellen.

Indoor strandwandeling

Ik heb de finca bepaalde elementen teruggegeven in een modern jasje, en daardoor de oorspronkelijke waarde in eer hersteld. Ik heb de natuur naar binnen gehaald om de schoonheid van het eiland te weerspiegelen. De vloer geeft het gevoel van een strandwandeling. Het is een stucco met schelpen, kalk en marmerpoeder. Hij siert het ‘main house’, de twee buitenterrassen en de trap naar het zwembad.

Boho vibes

Ik heb nieuwe kasten ontworpen waarvan het lijkt alsof ze er al jaren staan. De bestaande balken tegen het plafond zijn gezandstraald om de donkere beits te verwijderen. Ook is er vloerverwarming gelegd. De extra muren zorgen voor een logischere indeling van de woning. En dan is er nog die prachtige open haard die al van oudsher onderdeel lijkt te zijn van het huis. Maar niets is minder waar: het is een nieuw eigen ontwerp in de typische boho look; het pronkstuk van de leefruimte.

De natuur in huis

De keuken kreeg een tweede leven en werd geüpgraded met gerecupereerde planken uit Frans eikenhout. Het werkblad is uitgevoerd in microtopping. Ook in de badkamers en slaapkamers komen dezelfde materialen terug. In drie slaapkamers werd het bed ingebouwd: de gestucte omlijsting haalt de typische Ibiza-vibe naar boven. Met organische meubels en accessoires uit Azië heb ik de natuur naar binnen gebracht.