top of page
Koloniale sfeer

LUXURY
INTERIOR

De bewoners van dit woonhuis vormen samen een echt mannenhuishouden, bestaande uit een vader met zijn twee zoontjes. De heer des huizes was erg zoekende naar de juiste stijl, maar de wens voor een landelijke fling stak er bovenuit. Melissa kreeg de vrije hand en transformeerde de woning tot een sfeervol mannenhuis.

Koloniale sfeer

Koloniale sfeer

Om niet direct te vervallen in clichés als een bruine Chesterfield bank en veel technische snufjes, besloot ik de bewoners te verrassen met een interieurstijl die veel overlap heeft met een landelijk interieur, namelijk de koloniale woonstijl. Omdat deze stijl zich perfect laat combineren met andere interieurstijlen, koos ik voor de industriële twist die altijd scoort in een mannenhuishouden.

De woonkamer

Voor de transformatie van de woonkamer heb ik veel gebruikgemaakt van verschillende houtsoorten die zorgen voor de typische koloniale sfeer. Door hout te combineren met metaal, krijgt de woonkamer een wat stoerder karakter. Voor een rustig geheel hebben de muren een naturelle tint gekregen. Qua styling heb ik gekozen voor kleurrijke decoratie met een natuurlijke, organische look.

Stalen poutrellen

Omdat bepaalde elementen in deze woning zeer gedateerd waren, heb ik de make-over rigoureus aangepakt. Zo heeft het plafond na een grondige renovatie een ontzettend gave uitstraling gekregen dankzij het zichtbaar maken van de oude stalen poutrellen. Ook de ouderwetse schouw heeft een opknapbeurt gekregen en mag weer gezien worden.

Master bedroom

De master bedroom is een plaatje geworden, mede dankzij de diepblauwe tint op de muur. De stalen poutrellen in het plafond komen prachtig tot hun recht en zorgen voor extra sfeer. De met zorg gekozen accessoires geven de master bedroom een rijke koloniale touch.

Kinderkamer met soldatenthema

De oudste (6,5) droomde van een stoere soldatenkamer. Ik heb bewust gekozen voor een rustige basis, omdat dit een plek is waar tot rust gekomen moet worden. Voor mijn kleurenpallet ben ik op zoek gegaan naar camouflagetinten zoals ze in het leger gebruikt worden. Want u begrijpt, het moest wel écht lijken en niet ‘goedkoop’ aandoen. De steigerhouten meubels versterken de verweerde legerlook en de helikoper muurstickers maken deze jongensdroom compleet.