top of page
Poolhouse versus surf lodge

POOLHOUSE

Dat een poolhouse veel meer is dan een handige opbergplek voor zwemspullen en buitenmeubels staat buiten kijf. Maar hoe maak je er een fijne ontmoetings- borrel- en feestruimte van waar de ouders en hun jonge zonen in hun element zijn? Melissa ging de uitdaging aan… En hoe!

Poolhouse versus surf lodge

Poolhouse versus surf lodge

De eisen waren niet min. De ouders houden van de industriële stijl: robuuste, donkere elementen en materialen zoals staal.
De zonen zagen hun poolhouse het liefst transformeren tot surf lodge. Geen voor de hand liggende combinatie, en dat maakte deze opdracht voor Melissa extra uitdagend.

SHOOT-1422-0149.jpg
SHOOT-1422-0093.jpg

Industriële strandkeuken

Het huisje stond er al, maar vanbinnen was het nog kaal; er lag alleen een industriële vloer. Het keukenblok, samen met het eiland en de drie barelementen vormden het startpunt van de inrichting. Deze heb ik zelf ontworpen en laten maken, evenals het wijnrek. De juiste stijl van de keuken ontstond door mijn keuze voor keukenpanelen in een zandachtige tint met een flinterdun zwart streepje. Door de combinatie met het zwarte werkblad en de metalen accenten ontstond de juiste look.

Slimme oplossing

Ondanks de relatief beperkte afmetingen biedt het poolhouse maximaal comfort en meerdere functies.
Van de bewoners kreeg ik bijvoorbeeld de vraag: waar laten we de houtblokken voor de haard?
Als oplossing heb ik een knus hoekzitje ontworpen en gecreëerd waar onderin het hout voor de kachel kan
worden opgeslagen. Gezellig en functioneel tegelijk!

Beach look

Patineer- en schuurtechnieken die ik heb opgedaan tijdens mijn leerschool bij Pieter Porters zijn ingezet om de houten wanden een verweerde strand look te geven. Na mijn uitleg zijn de muren grondig aangepakt door de bewoonster. Zeg nou zelf, het resultaat mag er zijn!

Stoer industrieel versus beach vibes

Qua styling heb ik gekozen voor een mix van bohemien en industriële elementen. Natuurlijke materialen en lichte kleuren in combinatie met stoer, donker staal voeren de boventoon. De aankleding van de bartafels is daarvan het uitgelezen voorbeeld. Bovendien kan de lamp boven het keukeneiland bijna niet industriëler, en lijken de aaibare accessoires rechtstreeks overgewaaid van het strand. Kortom, een geslaagde make-over! Al zeg ik het zelf.