top of page
Tekengebied 2.png

Sassy classy in
Oud-Turnhout

Deze lange, kokervormige woonruimte in Oud-Turnhout miste gezelligheid en sfeer. Melissa Vale ging rigoureus aan de slag en zorgde voor een sassy classy interieur waarin elke functie optimaal tot zijn recht komt.

SMEKENS CLAUDE-SHOOT-1608-7678.jpg

Intiemere sfeer

Door de lange L-vorm was de woonkamer, eetkamer en keuken één grote ruimte die knusheid en sfeer miste. Voor een intiemere ambiance, heb ik de keuken en eetkamer een eigen bestemming gegeven. Ik heb links en rechts een muurtje geplaatst met een zwarte stalen schuifdeur ertussen. Hierdoor blijft het ruimtelijk, maar kan er aan de eetkamertafel worden gewerkt, terwijl er in de keuken gekookt en geborreld wordt.

Moderne leefkeuken

De gedateerde vloer heb ik verruild voor een keramische tegel met de look van microtopping in een warme tint. Ook de oubollige keuken moest eraan geloven. Er is een moderne leefkeuken voor in de plaats gekomen. Naar wens van de opdrachtgever heb ik hierin zoveel mogelijk schuifkasten en lades gerealiseerd; aan opbergruimte geen gebrek! Het royale kookeiland heeft een strak werkblad. De zitfunctie leent zich ideaal voor een snelle hap of om rustig de krant te lezen. Voor een organische flow en meer warmte in de keuken, heb ik gekozen voor houten fronten tegen het eiland. Dit geeft een mooi contrast met de strakke zwarte achterwand. Voor nog meer cozyness heb ik een aparte koffiecorner in de keuken geplaatst. 

Low dining

In de eetkamer heb ik voor een low dining table gekozen. Deze eetkamertafel heeft niet de standaard hoogte van 75 cm, maar is slechts 68 cm hoog. Low dining betekent letterlijk ‘laag dineren’ en brengt loungen naar de eettafel: lang tafelen, spelletjes spelen of relaxen. Helemaal van nu! In het zitgedeelte is een modulaire bank geplaatst in een rustige, lichte tint. De bank heeft geen armleuningen, wat zorgt voor een ruimtelijk effect. De kleur ijsblauw -een van mevrouws lievelingskleuren- heb ik subtiel terug laten komen in het vloerkleed en in de kussentjes op de bank.

Nieuw lichtplan

Om een compleet nieuw lichtplan te kunnen realiseren, zijn de plafonds verlaagd. Ook is de onrustige wand van de openhaard geëgaliseerd en ik heb een brede nis laten maken voor de tv. De binnenkant van de openhaard is gemoderniseerd en gekaleid voor een authentieke uitstraling. De witte kozijnen zijn aan de binnenkant zwart geverfd voor meer openheid en verbinding met de tuin.

Pittig stijlvol

Door alle veranderingen komen de functies koken, tafelen en loungen nu optimaal tot hun recht in dit huis. De stijl van het interieur is sassy classy, oftewel: pittig stijlvol. Modern met een retro touch. Om gehoor te geven aan meneers voorliefde voor de landelijke woonstijl, heb ik hier en daar met natuurlijke materialen gewerkt. De zwarte stalen elementen geven het interieur meer pit. Een regelrechte eyecatcher in dit interieur is het unieke handgemaakte ronde object tegen de muur in het zitgedeelte, gemaakt door kunstenaar Bert Kuizenga. Ook de piano mag gezien worden en heeft een mooi plekje gekregen.