top of page
Bohemien fling

SEASIDE
APARTMENT

Zodra u dit appartement binnenstapt waant u zich in een paradijselijke finca in het zonovergoten Ibiza en zou u bijna vergeten dat u ‘gewoon’ in Knokke bent. Deze woning is het tweede verblijf van de bewoonster die dol is op de zee en het strand. Melissa ging de uitdaging aan om dat thema als een rode draad door haar interieur te verweven.  

Bohemien fling

Bohemien fling

De bewoonster droomde van een appartement met veel licht, openheid en een bohemien fling. Helderwit was de basis van mijn kleurenpallet. Daarnaast heb ik gekozen voor schakeringen van ecru, zand, beige en lichtgrijs. De houten vloer kreeg een opknapbeurt voor een naturelle look.

Natuurlijke materialen

De liefde voor Ibiza sijpelt overal doorheen: ik heb gewerkt met natuurlijke materialen zoals linnen, zeegras, palmblad, rotan, schelpen, bamboe, veren, en trouvailles die zo uit de natuur geplukt lijken. Lampen met ogenschijnlijk ‘wuivende’ kappen, doen denken aan waaiende grassen in de duinen..

Het authentieke Ibizagevoel

Alles aan dit inrichtingsproject is op maat gemaakt voor de bewoonster. Basiselementen zoals garderobekasten en het tv-meubel heb ik zelf ontworpen. Voor een échte authentieke Ibiziaanse beleving, heb ik de karkassen ruw laten bezetten en de kastdeuren speciaal laten maken van verweerde eiken planken met smeedijzer.

Optimaal ruimtegebruik

De leefruimte kreeg maar liefst vier functies: een gedeelte om te eten, een gezellige zitplek, een barhoekje en een erker met zeezicht dat het perfecte ontbijtplekje vormt. Ook in de kleinere logeerkamer heb ik de beperkte ruimte zo slim mogelijk benut. Zo biedt dit appartement ondanks zijn bescheiden verhoudingen, alsnog veel ruimte om te ontspannen.

Betaalbaar

Het mooie van alles? Deze make-over was nog betaalbaar ook! Voor de inrichting werkte ik met hoogwaardige meubels van verschillende prijsklassen. Het resultaat is een heerlijk tweede verblijf om te onthaasten, met de natuur als inspiratiebron.