top of page
Fris groen woud

PERSONAL
WELLNESS

‘Onze droom is een wellnessruimte die een optimaal zen-gevoel oproept. Zodra we binnenkomen, willen we ondergedompeld worden in een stijlvolle, bosrijke oase.’ De wens van de opdrachtgevers was kraakhelder. En de missie van Melissa daarmee ook.

Fris groen woud

Lichte basis

Deze privé wellness aan huis bevat een sauna, een Turks stoombad, een douche en een rustruimte. De bewoners houden van lichte kleuren en dus koos ik voor een naturelle tint op de wanden en de vloer. Beiden heb ik laten behandelen met microtopping; een polymeer-cement toepassing die voor een natuurlijke sfeer zorgt en een unieke betonlook nabootst. De lichte basis zorgt voor een ruimtelijk gevoel.

Fris groen woud

Qua kleurgebruik heb ik gekozen voor diepgroene woudkleuren en zo natuurlijk mogelijke, grove stoffen. Voor de gordijnen heb ik de meest groene kleur die je je in een woud maar kunt voorstellen gebruikt. Om de bewoners nóg meer het gevoel te geven dat ze zich middenin een prachtig bos begeven, heb ik door middel van houten bekleding een boomstameffect gecreëerd rondom de sauna.

Loungen in stijl

Om ongestoord te kunnen genieten, heb ik in de rustruimte naast de sauna gekozen voor een functioneel loungemeubel dat in allerlei standen kan worden bediend. Dit stijlvolle bed in een bijzondere groentint vormt een ware eyecatcher in deze wellnessruimte. Tijdens mijn zoektocht naar bijzondere spullen, kwam ik de prachtige houten uil tegen die het natuurlijke sfeertje helemaal afmaakt. 

bottom of page